Unikt sortiment med
fokus på kvalitet

Exklusiva och unika kvalitetsprodukter hos
Ellys ost och delikatesser i Helsingborg

Kvalitet genomsyrar hela sortimentet på Ellys ost & delikatesser och vi står personligen bakom allt vi väljer att plocka in i vårt sortiment. Vi provsmakar alla produkter innan vi bestämmer oss för om det platsar i vårt sortiment. Vi vill inte sälja något som vi inte själva tycker är gott eller tror på. Hos Ellys ost och delikatesser i Helsingborg satsar vi på att erbjuda ett unikt sortiment av den enkla anledningen att vi vill sticka ut.

Samma tänk har vi när vi väljer leverantörer. Via vårt nätverk, som byggts upp under många år, får vi kontakt med nya leverantörer och det gör det möjligt för oss att hela tiden utveckla sortimentet. Vi vill att ni, våra kunder, ska hitta nya favoriter när ni besöker vår butik i Helsingborg. 

Sortimentet utvecklas även av alla er kunder. Vi lyssnar på era önskemål och försöker tillgodose dem så mycket som möjligt. Det är bland annat därför som vi har tagit hem veganska ostar och glutenfria alternativ i vårt sortiment. Alla gillar inte lika och på Ellys ost och delikatesser i Helsingborg vill vi att våra kunder ska hitta något de gillar. 

Välkommen in och botanisera ibland våra hyllor och kyldiskar. Hos oss hittar du ost, korvar, salami, skinkor, oliver, inläggningar, kex, choklad och en massa andra skafferivaror. Kika själv på vårt sortiment här nedanför och hitta dina personliga favoriter. 

Vill du beställa hemleverans inom Helsingborg kan du göra det här där delar av vårt sortiment finns.

Hemgjord rabarberlemonad i glasflaskor

Ostar

Ost delas lite grovt in i hård- respektive dessertostar. Ska du köpa ostar till din ostbricka rekommenderar vi att du har någon av varje för att skapa en fin dynamik i smakerna. En hårdost är en ost som är fast i konsistensen. Ju längre osten lagras desto mer smak får den. Vi har allt från milda till långlagrade och smakrika hårdostar. Ex Primadonna och Gruyère.
 
Till dessertostar räknas vitmögelost, blåmögelost och getost. Vitmögelostar är mildare i smaken än blåmögelostar. De har ofta en gräddig smak med toner av nötter och svamp. Brie är ett exempel som de flesta känner till. Blåmögelost har en intensiv smak men vi har hela skalan från mildare och krämigare till riktigt starka och smuliga varianter. Gorgonzola och Roquefort är välkända blåmögelostar.

Ekfatslagrad fetaost perfekt till grekisk sallad eller fyllda färsbiffar.
Boer’n Trots, getost med honung från Holland.Montagnolo Affiné är en krämig och smakrik blå/vitmögelost med en grå naturlig yta. Gorgonzola DOP La TOSI Al Cucchiaio In Scatola: En extra krämig handgjord blåmögelost
Kallrökt renkorv på bara renkött. Från de jämtländska skogarna

Charkuterier

I charkdisken på Ellys hittar du flera olika sorters lagrade skinkor. Några exempel på vad du hittar hos oss är lufttorkad Italiensk Prosciutto, Coppa som är lufttorkad, saltad och kryddad fläskkarré och Serranoskinka från Spanien. 

Salami är en annan godsak i många olika varianter. Mortadella är en ugnsrostad korv av fläskkött. Salame del Nonno som är en av Italiens mest kända och dessutom fri från gluten och mjölkprodukter. Vi har även andra korvar som t ex kallrökt renkorv på bara renkött. Från de jämtländska skogarna, helt magiskt god. 

Pata Negra, lufttorkad spansk skinka av absolut högsta klass, lagrad mellan 48-49 månader. Salame Con Bocconcino på tråd, kryddad med havssalt, örter. Salame Cinta Senese, från hjärtat av Toscana. Kommer från den toscanska grisrasen som just heter Cinta Senese.

Skafferi

I Ellys skafferi, på våra hyllor i butiken, finns många godsaker till dig själv eller om du söker en fin gåbortpresent. Vi har prisbelönt premium olivolja från Levos gold, marmelader i många smaker, kex, oliver, inlagda grönsaker, chips, choklad, italienska tryfflar, praliner, lakrits, balsamico, honung, salt, picklade grönsaker och konserverad frukt, ja listan kan göras lång med allt gott & spännande.
 
Välkommen in och botanisera på Bruksgatan 5 i Helsingborg. Vi tipsar dig gärna om våra favoriter och vill du ha hjälp plockar vi ihop något fint och fixar en presentförpackning. 

Ellys frukt-och gröntmarknad med svensk färskpotatis, salladslök, plommon, körsbär, nektariner, rädisor, citroner, svenska jordgubbar.
Maltvinäger i flaska